10 Aralık 2013 Salı

Turkcell T10, Turkcell T11 ve Turkcell T20 Format Atma / Sıfırlama


Turkcell T10, Turkcell T11 ve Turkcell T20 Format Atma / Sıfırlama


Turkcell T10, T11 ve T20 modelleri Android işletim sistemiyle çalışan telefonlar. Doğal olarak format atma – sıfırlama işlemi birbirlerine çok benzer.
Format atarken dikkat etmeniz gereken ilk şey telefonunuzun şarj seviyesi; şarjınız %50’nin üzerinde olmalı. Düşük şarjlarda format esnasında telefonunuz kapanırsa sistem zarar görebilir. İkinci dikkat edilmesi gereken husus ise sim kart. Telefonunuzda sim kart olmasın. Sim kartlar da bazen format işlemi sırasında zarar görebiliyor. Zaten Android işletim sistemli cihazlar hatsız da çalışabildiği için gerek yok.
T10 ve T11 aynı şekilde format atılan iki cihaz. O yüzden tek seferde ikisini birden aradan çıkaracağız.
Telefonunuz kapalıyken yeşil arama tuşu ve ses açma  tuşlarına aynı anda basarken bir yandan da açma-kapama tuşuna basıyorsunuz. Telefon açılana kadar üç tuşa birlikte basılı vaziyette bekliyorsunuz. Telefonunuz açıldıktan sonra açılış ekranını geçerek sistem ekranına geçer. Burada dokunmatik çalışmaz, aşağı yukarı gidebilmek için ses açma-kapama tuşunu, seçim için ise telefonun açma-kapama tuşunu kullanıyorsunuz. Sistem ekranında aşağı doğru inerek “wipe data / factory reset” seçeneğini seçiyorsunuz. Yeni gelen ekranda “yes — delete all user data”  seçeneğine inip, açma kapama tuşuyla seçiyorsunuz ve telefon format işlemine otomatik olarak başlayıp, bitiriyor. Söz konusu aşamalardan sonra sistem ekranı tekrar gelecektir ki burada “reboot system now” seçeneğini seçip telefonun yeniden başlatılmasını sağlıyorsunuz. İşlem tamam.
NOT: T11 modelinde işlem onaylamak için on-off tuşu çalışmazsa ekranın altındaki home tuşuna basmayı deneyin.
NOT 2: Ayrıca bir arkadaşımız yorumunda şunu belirtmiştir:
“Turkcell T11′lerde modifiye yazılım yüklüyse ev tuşu ses açma tuşu ve acma kapama tusuna aynı anda basın format menüsü cıkacaktır. Ardından gelen menüde adminin belirttigi islemleri bu yazılımda arama sonlandırma yani kırmızı tusuyla onayladıgınızda telefonunuz resetlenip fabrika ayarlarına geri dönecektir.”
Turkcell T10 Format Atma Görseli
Turkcell T10 format atma

Turkcell T11 Format Atma Görseli
Turkcell T11 format atma
T20’nin arama ve aramayı sonlandırma tuşları olmadığından format işlemi benzer fakat biraz farklı. T20’de telefon kapalıyken ses açma tuşuna basarken aynı anda açma kapama tuşuna basıp telefonun açılmasını bekleyin. Telefonunuz açıldıktan sonra açılış ekranını geçerek sistem ekranına gelir. Burada dokunmatik çalışmaz, aşağı yukarı gidebilmek için ses açma-kapama tuşunu, seçim için ise telefonun açma-kapama tuşunu kullanın. Sistem ekranında aşağı doğru inerek “wipe data / factory reset” seçeneğini üzerine gelip, açma-kapama(kilit) tuşuyla onaylayın. Yeni gelen ekranda “yes — delete all user data”  seçeneğine ses kısma tuşu yardımıyla inip, yine açma-kapama tuşuyla onaylayın. Telefon formatlama – sıfırlama işlemini otomatik olarak yapar ve bitirir. Söz konusu aşamalardan sonra baştaki sistem ekranı tekrar gelecektir ki burada “reboot system now” seçeneğini seçip telefonun yeniden başlatabilirsiniz. İşlem tamam!
Turkcell T20 Format Atma Görseli
Turkcell T20 Format Atma
***Telefonunun ekran kilit desenini ve telefonunu bağladığı Gmail hesabına ait bilgileri unutanlar, aynı yöntemle telefonlarını sıfırlayarak yeniden kullanmaya başlayabilirler. Telefona bağlı Gmail hesabının bilgilerini hatırlayanlar yanlış çizilen ekran deseninden dolayı kapanan telefonlarını hesaba ait Gmail adresi ve şifresini girerek telefonu yeniden aktif hale getirebilirler.
Sıfırlanmış bir telefon her zaman daha iyi yazılım güncellemesine imkan tanır. Bu yüzden telefonunuzu formatladıktan sonra yazılım güncellemesi yapmanızı tavsiye ediyoruz. Yazılım güncellemesi telefonunuzun performansını arttırarak daha verimli bir kullanıma olanak sağlar. Makalemizde formatlarını anlattığımız modellerin yazılım güncellemelerine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder