8 Aralık 2013 Pazar

Nokia E7 Yazılım Güncelleme (Silinen Marketi Geri Getirme)


Nokia E7 Yazılım Güncelleme(Silinen Marketi Geri Getirme)


Nokia E7-00 telefonunuzun performansını arttırmak amacıyla yazılım güncellemesi yapmak isterseniz bunu aşağıda anlatacağımız yöntemlerle yapabilirsiniz. Yazılım güncellemesi, E7′ye uygulanmış donanımdan format işlemi sonrası silinen ‘Nokia Mağaza’yı’ da geri yükler!
Yazılım güncelleme işlemi hem telefonda tespit edilmiş hataları düzeltir hem de cihaza uygun yeni geliştirilen özellik eklemelerini yapar. Bu bakımdan biz de yazılım güncellemesi yapmanızı tavsiye ediyoruz.
Güncelleme işlemine başlamadan önce telefonunuzu iyice şarj ederek, en az %50 seviyesine gelmesini sağlayın. İşlem sonrası verileriniz silinmez, ancak her türlü aksiliğe karşın veri yedeği almanızda da fayda var.
NOT: Sıfırlanmış bir telefon her zaman daha başarılı bir yazılım güncellemesine olanak tanır. Bu yüzden yazılım güncellemesi yapmadan önce telefonu formatlamanızı öneriyoruz. Nasıl yapıldığını görmek için buraya tıklayabilirsiniz.
İşlem için iki farklı yöntemden istediğinizi kullanabilirsiniz. İlk yöntem telefon menüsü üzerinden ilerleyerek internet bağlantısı kullanmak. Eğer bu yöntemi tercih edecekseniz, wi-fi özelliği ile kablosuz bir ağa bağlanmanızı tavsiye ediyoruz. Bunun için bağlantıyı kurduktan sonra menüde yer alan ‘Yzlm. güncl.‘ ikonunu kullanıp, yeni güncelleme aratmalısınız. Telefon bulunan güncellemeler hakkında bilgi verecek ve sizi yönlendirecektir.
Diğer yöntem ise Nokia Suite programını kullanarak güncelleme yapmaktır. Eğer bilgisayarınızda Nokia Suite yoksa lütfen buraya tıklayarak indirin ve kurun.
Telefonunu veri kablosu ile bilgisayara bağlayın ve sürücü yüklemesinin bitmesini bekleyin. Daha sonra Nokia Suite programını açarak, programla telefonun irtibat haline geçmesini bekleyin. Programla telefon arasında başarılı bir iletişim kurulduğunda ekranda bilgilendirmesini görürsünüz.
Program telefonu bulduğundan otomatik olarak yazılım ve uygulama güncellemelerini aramaya başlar. Eğer program otomatik arama yapmazsa, yukarıda bulunan ‘Araçlar‘ sekmesinden manuel olarak arama yapabilirsiniz. Güncellemeler bulunduğunda aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşırsınız.
nokia e7 yazilim guncelleme

Yukarıda beliren ‘10‘ rakamı, 10 adet güncelleme bulunduğu anlamına gelir. Buraya tıklayarak bilgi ekranına geçiş yapın.
nokia e7 yazilim guncelleme 2

Burada model bilgisinin altında yazan bilgilendirme, cihaz yazılımıyla ilgili kısımdır. Eğer telefonunuzun güncel değilse, sağ tarafta önce yazılım güncellemesi bilgisini alırsınız. Yazılımınız güncel ancak sorun yaşatıyorsa mavi renkteki ‘yeniden yükle‘ seçeneğiyle yazılımınızı yenilebilirsiniz.
Sağ tarafta bulunan uygulama güncellemelerini yapmak için ‘Aç’ sekmesine tıklayarak bir sonraki ekrana geçin.
nokia e7 yazilim guncelleme 3

Bu ekran mevcut uygulama güncellemeleri ile yeni ek özelliklerinin bilgisini tarafınıza iletir. Yapmak istediğiniz güncellemenin başına tik atarak ‘Yükle’ butonunu tıklayarak işleme başlayabilirsiniz.
Bilgilendirme ekranında da görüldüğü gibi donanımdan format sonrası silinen Nokia Mağaza(Ovi Market) da bu güncelleme işleminde yer alır ve işlem sonrası uygulama marketini giriş imkanı bulunmuş olur.
Yükle‘ butonuna tıkladığınızda program telefonu güncelleme için hazırlar ve tek tek yükleme işlemini yapmaya başlar.
nokia e7 yazilim guncelleme 4

Tüm yüklemeler başarıyla tamamlandığında cihazınız program tarafından yeniden başlatılır.
nokia e7 yazilim guncelleme 6

Cihaz yeniden başlatılırken, PIN ya da kilit kodu isterse bunları girerek, başarılı bir şekilde yeniden açılmasını sağlayın. Telefonun açılmasından bir kaç dakika geçtiğinde yükleme işlemleri tam manasıyla biter ve yukarıdaki gibi ‘Uygulamaların yüklemesi tamamlandı’ uyarısı alırsınız. Artık telefonunuzu daha iyi bir performansla kullanmaya devam edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder