10 Aralık 2013 Salı

Samsung Galaxy Ace S5830 Android 2.3.6 Yazılım Güncellemesi


Samsung Galaxy Ace S5830 Android 2.3.6 Yazılım Güncellemesi


Samsung Galaxy Ace  S5830 telefonunuzda eski bir Android sürümü varsa veya yazılımsal problemler yaşıyorsanız telefonu Android 2.3.6 GingerBread versiyonuna yükseltip hem yazılımsal sorunlardan kurtulabilirsiniz hem de telefonunuzu güncellemiş olursunuz.
Türkiye için yayınlanmış 2.3.6 sürümü olmadığından yazılım yüklemesini Odin programı ile yapacağız. Yine de isterseniz Kies programını buradan indirip herhangi bir güncelleme olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
NOT: Anlatacağımız işlem Galaxy Ace S5830 içindir S5830i modeli için lütfen buraya tıklayın.
Başlamadan önce lütfen ihtiyacınız olan bilgilerin yedeğini alın ve batarya şarj seviyesinin %50′nin üzerinde olmasını sağlayın. Ayrıca başlamadan önce telefonunuzu formatlamanızı tavsiye ediyoruz. Telefonu nasıl formatlayacağınızı öğrenmek için buraya tıklayın.
İhtiyacımız olan dosyalar:
Kies:  Bilgisayarınızda Kies yoksa lütfen buradan indirip kurun. Donanım yüklenmesi için bilgisayarımızda kurulu olması gerekiyor.
Dosyayı indirip bir klasöre açtığımızda aşağıdaki dosyaları göreceğiz.
s5830 dosyalar
Odin_Multi_Downloader_v4.38 programını açıp aşağıdaki resimdeki gibi dosya seçimini yapıyoruz.
 OPS:  Cooper_v1.0.ops
One Package:  S5830XWKT7_S5830XWKT3_S5830ITVKT1_HOME.tar.md5
s5830 yazılım yükleme
Dosya seçimlerimizi yaptıktan sonra telefonumuzu yazılım güncellemesi için hazırlıyoruz. Yükleme yapmadan önce telefonu formatlamanızı öneririz. Telefonu nasıl formatlayacağınızı öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Telefonumuz kapalıyken ses kısma + home(orta tuş) + güç(açma-kapama) tuşlarına basıp telefonuDownload Mode‘una alıyoruz. Telefon download modundayken usb kablosu ile bilgisayara bağlıyoruz. Kısa bir donanım yüklemesinden sonra programın Com Port Mapping kutucuğunda bağlandığı portu göreceksiniz. Bu bağlantının başarılı bir şekilde yapıldığını gösterir.
Herşey tamamsa programın Start butonuna basıp yükleme işlemini başlatıyoruz. Yükleme işlemi 4-5 dakika sürebilir. Bu esnada bağlantının kesilmemesine dikkat edin. Yükleme işlemi bittiğinde telefon kendini otomatik olarak başlatacaktır. Telefon İspanyolca veya İtalyanca gibi bir dilde açılacaktır. Ayarlardan Türkçe dilini seçtikten sonra kendinize göre kişiselleştirmeye başlayabilirsiniz. Kapanmaya zorla diye bir hata alırsanız lütfen buraya tıklayarak telefonunuza format atın. Sonra telefon açılınca *2767*3855# kodu ile tekrar telefonu formatlayın. Telefonunuzda artık Android 2.3.6 yüklüdür.
*** Sırıflanmış bi telefon her zaman daha iyi bir yazılım güncellemesine olanak tanır. Bu yüzden yazılım güncellemesi yapmadan önce telefonunuzu formatlamanızı tavsiye ediyoruz. Telefonunuzu nasıl formatlayacağınızı bilmiyorsanız aşağıdaki bağlantıya göz atabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder