10 Aralık 2013 Salı

Samsung Galaxy Ace S5830 ve S5830i Format Atma


Samsung Galaxy Ace S5830 ve S5830i Format Atma


Samsung Galaxy Ace S5830 ve S5830i telefonunuzu herhangi bir nedenden dolayı formatlamak-sıfırlamak istediğinizde aşağıdaki işlemleri uygulayarak bunu yapabilirsiniz.
Öncelikle telefonunuzun şarj seviyesinin %50‘nin üzerinde olmasını sağlayın.  Ayrıca formatlama sonunda telefon hafızasındaki tüm bilgilerinizin silinecek olduğunu da unutmayın!
Telefonunuzu kapatın ve kapalı durumda iken ses açma + home(orta tuş) tuşu + açma kapama (on-off)tuşlarına beraber basın.  Ekrana Samsung logosu gelince açma-kapama tuşunu bırakıp diğer tuşlara basmaya devam edin. Bir kaç saniye sonra telefonunuz  sistem ekranında açılacaktır; tuşları bırakabilirsiniz. Sistem ekranında dokunmatik çalışmayacağından ses kısma tuşu yardımıyla ‘wipe data/reset factory’ seçeneğinin üzerine gelip home(orta tuş) tuşu ile işlem yapın.  Açılan menüde de ‘yes/delete all’ seçeneğini üzerine gelip, onaylayın. Bu işlem telefonunuzu formatlayıp içindeki tüm bilgileri silecektir. Şimdi ‘reboot system now’ diyerek telefonunu yeniden başlatabilirsiniz.
Önemli Not: Samsung Galaxy Ace iki farklı versiyonu olan bir model; S5830 ve S5830i… Görselde iki farklı renk kullanmamızın sebebi iki farklı versiyon arasında format tiplerinin değişiyor olması. Yani üçlü tuş kombinasyonu işe yaramadığında sadece orta tuş(home) ve açma-kapama(güç) tuşlarını kullanarak telefonunuzu sıfırlamayı deneyin. S5830 olan versiyonlar genelde orta tuş ve güç tuşuyla formatlanır.
Modellerin formatlarına ve yazılım güncellemelerine ayrı ayrı göz atmak isterseniz sayfanın sonundaki bağlantılara tıklayabilirsiniz.
samsung_s5830_ace_format-atma
Telefonunuz açıkken yani telefonunuzun menüsüne ulaşabiliyorken de bu işlemi yapabilmeniz mümkün. Bunun için iki farklı seçenek var. İlki arama ekranında *2767*3588# tuşlamak, diğeri iseMenü>Ayarlar>Gizlilik>Fabrika Ayarlarına Sıfırla yörüngesini izlemek.
***Telefonunun ekran kilit desenini ve telefonunu bağladığı gmail hesabına ait bilgileri unutanlar, aynı yöntemle telefonlarını sıfırlayarak yeniden kullanmaya başlayabilirler. Telefona bağlı gmail hesabının bilgilerini hatırlayanlar yanlış çizilen ekran deseninden dolayı kapanan telefonlarını hesaba ait gmail adresi ve şifresini girerek telefonu yeniden aktif hale getirebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder