10 Aralık 2013 Salı

Huawei U8850 Vision Format Atma


Huawei U8850 Vision Format Atma



Huawei U8850 Vision telefonunuz, sık sık donuyor, sürekli kasılma yapıyor veya ağır çalışıyorsa format atarak yani cihazı sıfırlayıp, fabrika ayarlarına döndürerek bu sorunların önüne geçmeyi deneyebilirsiniz. Yine ekran kilit desenini unuttuysanız ya da bloke etmişseniz de format seçeneğini kullanmalısınız.
Formatlama-sıfırlama işlemi telefonunuza sonradan yüklenmiş tüm veri ve uygulamaları sileceğinden, lütfen mümkünse işlem öncesi veri yedeği alın. Ayrıca telefonu iyice şarj ederek, en az %50 seviyesine getirin.
Sıfırlama işlemi için kullanabileceğiniz ilk yöntem için telefon menüsüne ulaşabiliyor olmanız gerekir. Menü> Ayarlar> Gizlilik> Telefonu sıfırla> Fabrika verilerine sıfırla> Her şeyi sil yörüngesini izleyip onay vermeniz durumda telefonunuz sıfırlama işlemi için kapanır ve temizlenmiş olarak yeniden başlar.
Ekran kilit desenini unutmak ya da bloke etmek, uygulama veya açılma hataları gibi durumlar için ise ikinci yöntem en geçerli olanıdır. Yapacağımız işlemin adı donanımdan format! Bunun için telefonun sistem ekranına yani recovery moda ulaşmanız gerekir.
huawei-u8850-vision-format-atma

Telefonunuzu kapatın ve ses kısma ile açma-kapama(kilit) tuşlarına birlikte basarak telefonu açın. Android robotu görene kadar tuşları bırakmayın. Yaklaşık 10 saniye kadar sonra içinde uyarı levhası olan Android robotu göreceksiniz. Bu ekran sistem ekranına(recovery mode) geçişin son aşamasıdır. Bu aşamadan sonra dokunmatik ekran çalışmaz, sadece fiziksel tuşlarınız ile ekranın en altındaki dokunmatik butonlar işlev yapar.
Ev simgesi şeklinde ana ekran(home) butonuna basmak sizi sistem ekranına ulaştıracaktır. Sistem ekranındayken ses kısma tuşu yardımıyla ‘wipe data/factory reset’ seçeneği üzerine gelin ve geri tuşuyla onay verin.
Yeni gelen ekran teyit amaçlıdır; yine ses kısma tuşuyla ‘yes-delete all user data’ seçeneği üzerine gelin ve yine geri tuşuyla onaylayın.
Telefon sıfırlama işlemini otomatik olarak yapar ve ilk ekrana döner.
Geri tuşuyla ilk sıradaki ‘reboot system now’ seçeneğini onaylamak, telefonunuzun temizlenmiş bir şekilde yeniden başlamasını sağlar. Telefonunuz artık yeniden kişiselleştirmeye hazır!
Eğer telefonunuz açıkken donmuşsa ve hiç bir şekilde işlem yapmıyorsa, öncelikle telefonunuza reset atıp, yeniden başlatmalısınız. Nasıl yapılacağını görmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder