10 Aralık 2013 Salı

Blackberry Sim Kilidini Açma Hakkında


Blackberry Sim Kilidini Açma Hakkında


Blackberry konusunda en çok yaşanan sıkıntılardan birisi de bu olsa gerek; sim kilidi açmak. Bu konuda internet siteleri bile açılmış durumda ve bu sitelerde ücretli hizmet verilmekte. Halbuki çok basit çözümler var bu konuda. Şimdi onları biraz inceleyelim ..
Basit çözümlerden bir tanesi telefonun alındığı operatörün müşteri hizmetlerini arayarak sim kilit kodunualmak. Bunun için aramadan önce ya telefonunuzun pilini çıkararak arkasından ya da telefonunuz çalışır durumdayken *#06#’yi tuşlayarak imei numarasını bir kenara not etmek. Telefonunun satın alındığı operatörü arayıp, imei numarasını verdiğinizde eğer kayıtlara düştüyse sim kilit kodunu alabilirsiniz. Sim kilit kodunun Blackberry’e özel bir ismi var ki o da MEP kodudur.
Sim kilit kodunu(MEP kodu) almanızın diğer bir yöntemi ise Blackberry’nin garanti kurumlarından KVK’nın internet sitesine girip oradan teknik servis seçeneğine tıklamak veya direk şuradan ulaşabilirsinizadresine gitmek. Açılan sayfanın sağ üst bölümde “sim kilit kodu sorgula” şeklinde bir bölüm yer alır, tıklayıp imei numarasını buraya girdiğinizde yine eğer kayıtlıysa sim kilit kodunu verecektir. Yine Blackberry garanti kurumlarından Teleservice müşteri hizmetlerini arayarak da sim kilit kodunuzu isteyebilirsiniz.
İki yöntemde de önemli bir detay gözünüze çarpmış olmalı; ‘eğer kayıtlara düştüyse’ !.. Özellikle yeni telefonlar için sim kilit kodu(MEP kodu) biraz geç düşer. Sim kilit kodunuzu operatör veya garanti kurumu müşteri hizmetlerinden alamıyorsanız, telefonunuzu servise göndermenizde yarar var.
Sim kilit kodunu aldıktan sonra yine iki yöntem izleyebilirsiniz. Bunlardan ilki telefonun satın alınmış olunduğu operatör haricinde bir operatörün sim kartını takarak telefonu açmak. Bu şekilde telefonunuzu açtığınızda, pin kodunu girdikten sonra size otomatik olarak sim kilit kodunu(MEP kodu) sorar ve kodu girdikten sonra sorunu çözmüş olursunuz.
Bazı durumlarda ise farklı bir operatör sim kartı takmış olsanız bile açılırken telefonunuz MEP kodu istemez. Bu tip durumlarda menüdeki seçenekleri kullanmanız gerekir ki o da hemen tüm Blackberry’lerde aynıdır;Home(Menü) -> Tools (Araçlar) -> Options (Seçenekler) -> Settings (Ayarlar) -> SIM Card (SIM kart)… Yani ulaşmanız gereken bölüm “Sim Card’ bölümü. Bazı Blackberry’lerde bunu ‘Gelişmiş Seçenekler’ bölümünde bulabiliyorsunuz.Bu bölüme ulaştıktan sonra ekrana büyük harflerle MEPPD veya MEPD girmeniz gerekiyor. Bundan sonra kilit ekranı açılacaktır. Orda yine ‘sim lock’ bölümüne tıkladığınızda kilit kodunu ister. Ekrana sim kilit kodunu(MEP kodu) girdiğinizde işlem tamam demektir.
Blackberry telefonlarda sim kilit kodu(MEP kodu) hakkında bilmeniz gereken bir detay daha var; çok fazla yanlış giriş yapmamanız gerektiği10’dan fazla yanlış girişte cihaz deaktif oluyor. Birkaç kez girmenize rağmen hala kilit açılmamışsa denemeyi bırakıp, kodu tekrar edinmeye çalışın.
Hiçbir koşulda kilit açma işlemini gerçekleştiremezseniz garanti kurumunuza ya da bir teknik servise başvurun, telefonunuzu tehlikeye atmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder