8 Aralık 2013 Pazar

tüm Samsung Marka Telefonlara Format Atma


Samsung Marka Telefonlara Format Atma


Samsung marka bir telefon kullanıyorsanız ve yazılımsal olduğunu düşündüğünüz sorunlardan şikayet ediyorsanız, öncelikle telefonu formatlama-sıfırlama yoluna gitmelisiniz. Formatlama-sıfırlama işlemi telefonu fabrika ayarlarına döndürdüğünden ve cihaza sonradan yüklenen verilerle uygulamaları sildiğinden, yazılımsal olan bir çok sorunun önüne geçer. Örneğin donma, kasılma, yavaş çalışma, kamera ön izleme hataları, kendiliğinden arama yapma, dosya görüntüleyememe, veri-numara silememe gibi hatalar genellikle telefonda yazılımsal bir aksaklık ortaya çıktığından oluşmaya başlar.
Formatlama-sıfırlama işlemi için dikkat edilmesi gereken bir kaç önemli husus var ki bunlarda şarj seviyesi ve silinmemesi istenen veriler. İşlem öncesi cihaz iyice şarj edilmeli ve en az %50 doluluk sağlanmalıdır. Bu hareket işlem esnasından telefonun düşük şarj dolayısıyla kapanıp, zarar görmesini engeller. Ayrıca işlem sonrası korumak istediğiniz veriler varsa, işlem öncesi bunları bilgisayar gibi telefon harici bir ortama aktarmalısınız.
Format atma işlemi genellikle cihazın kullandığı işletim sistemine göre farklılık gösterir. Ancak bir çok cihaz temel mantık aynıdır.
Samsung marka telefonlarda bu işlem bir çok modelde güvenlik kodunu da ortadan kaldırır. Ancak tüm modeller için bunu söylemek imkansızdır. Basit bir mantık kuracak olursak; hatsız olarak menüsüne erişebildiğiniz ya da yine hatsız olarak tuşlama ekranında kod girebildiğiniz telefonlarda güvenlik kodu ortadan kalkar. Bu durum sim kilit için değişir ve sim kilit hiç bir koşulda ortadan kalmaz. Sim kilidini kırmak cihaza sıfırdan yazılım yüklemelisiniz. Bu da her model için mümkün olmadığından, sim kilidi bulunan Samsung telefonunuz için teknik servise danışmakta fayda var.
Şimdi işletim sistemlerine göre Samsung marka telefonlara nasıl format atıldığına bakalım…
Samsung_mobile_Logo
BADAA VEYA STANDART İŞLETİM SİSTEMİ KULLANAN SAMSUNG MARKA TELEFONLARA NASIL FORMAT ATILIR?
Wave serisi Samsung modellerinin tümü, Samsung’un kendi geliştirdiği işletim sistemi olan Badaa’yı kullanır ve standart işletim sistemi kullanan modellerle format yöntemleri aynıdır.
İlk yöntem menü üzerinden ‘Ayarlar’ bölümüne ulaşmak ve buradan ‘Fabrika Ayarlarına Dön’ seçeneğine onay vermek. ‘Fabrika Ayarlarına Dön’ yörüngesi modele göre farklılık da gösterebilir. Çoğu Samsung modeli burada sıfırlamak istediğiniz bölümlerle ilgili seçim yapmanızı ister. Hepsini sıfırlamak için tüm seçenekleri seçmeniz gerekir.
İkinci yöntem ise Samsung‘un genel sıfırlama kodunu tuşlamak; *2767*3855#. Bu kodu telefona sim kart takılıyken de sim kartsız açtığınızda da tuşlayabilirsiniz. Tuşlama sonrası telefon sıfırlama işlemi için kapanır ve temizlenmiş olarak tekrar açılır.
samsung_mobile_logo_
ANDROİD İŞLETİM SİSTEMİ KULLANAN SAMSUNG MARKA TELEFON ve TABLETLERE NASIL FORMAT ATILIR?
Android işletim sistemi kullanan Samsung marka telefonlar için de format yöntemi hemen hemen aynıyken küçük bazı farklılıklar söz konusudur. Samsung marka tabletler de aynı mobil işletim sistemini kullandığından, Samsung tabletlere format atma yöntemleri de birebir aynıdır.
Android işletim sistemi kullanan Samsung modellerinde format atma yöntemindeki farklılık işletim sisteminin versiyonundan kaynaklanır. Şöyleki Android 4.1 işletim sisteminin altındaki versiyonlardan birini kullanan Samsung telefon ve tabletlerde *2767*3855# sıfırlama kodu işe yarar. Ancak üstü versiyonlarda kod işe yaramaz!
Yine Android 4 işletim sistemi altında bir versiyon(v2.3 gibi)kullanan modellerde Ayarlar> Gizlilik> Fabrika verilerine sıfırla> Cihazı sıfırla> Her şeyi sil yörüngesi izlenirken, Android 4 ve üstü işletim sistemi kullanan modellerde Ayarlar> Yedekle ve sıfırla> Fabrika verilerine sıfırla> Cihazı sıfırla> Her şeyi silyörüngesi izlenip, onay verilmelidir.
Android işletim sistemi kullanan Samsung modelleri için diğer bir formatlama yöntemi ise donanımdan format seçeneğini kullanmaktır. Yani cihazın fiziksel tuşlarını kullanarak, sistem ekranına(recovery mode) ulaşmak! Bu ekran menüye erişemediğiniz durumlarda cihazı sıfırlamanıza imkan tanır.
Donanımdan format cihazdan cihaza farklılık gösterir. Ancak bir çok Samsung modeli ses açma tuşu + ana ekran(home) tuşu + açma-kapama(kilit) tuşu kombinasyonunu kullanır. Bu kombinasyonla sistem ekranına ulaştıktan sonra wipe data/factory reset> yes-delete all user data> reboot system nowyörüngesini izlemek yeterli olacaktır.
Sitemizde Samsung modellerinin formatlama biçimleri model model de yazılıyor. Eğer yukarıdaki makaleden sonuç alamazsanız, sitemizin arama bölümünden cihazının modeline özgü format biçimine ulaşabilir ya da yorum bölümünden bize sorabilirsiniz.
Formatlama-sıfırlama işlemi sorunlarınızı çözemediyse yazılım güncelleme ya da sıfırdan yazılım yüklemeyoluna gitmelisiniz. Bu işlemlere ait bilgiler de sitemiz de yer almaktadır. Tüm bu işlemlere rağmen sorununuz hâlâ devam ediyorsa,  cihazınızın donanımsal bir arızası olabilir. Lütfen bir teknik servise danışın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder