26 Mayıs 2014 Pazartesi

Samsung Imei Repair – İmei Onarımı -SPREADTRUM işlemcili

       

Samsung E1205Y Imei Repair – İmei Onarımı




Samsung E1205Y modeli SPREADTRUM işlemcili bir telefondır. Z3X Box ile E1200i modeli seçildiğinde AT mode ile imei onarımı yapılabiliniyor ancak 40 denemede 1 defa işlem başarıyla sonuçlanıyor.
Size bu telefonun imei numarasınız boxsız nasıl onarabileceğinizi anlatacağız. İşlem boyunca lütfen şarjı olan bir batarya kullanın.
Eğer öncelikle Z3X Box ile denemek isterseniz izleyeceğiniz yol şöyle olacaktır. Samsung Tool programını açın. (2G değil) E1200I modelini seçin. AT mode seçeneğini işaretleyin. Imeı kutucuğuna imei numaranızı yazın ve işlemi başlatın.
Telefon kapalı konumda batarya içindeyken “ok” tuşuna basılı tutarak usb kablosunu telefona takın. İşlem başlayacaktır.
Now power ON phone and connect to USB cable yazısını gördüğünüzde telefonun bataryasını çıkarıp geri takın ve telefonu normal şekilde açın. Program telefonu görürse onarım işlemini tamamalayacaktır. Ama dediğimiz gibi çok fazla deneme yapmalısınız.
Boxsız anlatıma gelirsek:
İhtiyacınız olan dosyalar:
Her iki dosyayı da indirip winrar ile bir klasöre çıkartın.
Telefonu çalışır halde usb kablosuyla bilgisayara bağlayın. Aygıt yöneticisinden sürücülerin yüklenip yüklenmediğini lontrol edin. Sürücüler yüklenmezse indirdiğiniz  usb sürücüsünü tanıtın. Sürücüler yüklendiğinde bağlanılan com portu  Bağlantı noktalarında göreceksiniz.
Spd Imei Tool klasörünün içindeki Bin klasöürünü açıp WriteIMEI programını çalıştırın.
samsung e1205Y imei repiar imei onarımı
1: Com Portu doğru şekilde ayarlayın. Aygıt yöneticisinden bağlanılan portı görebilirsiniz.
2: Mode Select butonuna basıp çıkan pencerede Normal Mode seçin.
3: Read butonuna basın telefon bağlantısı kurulmuşsa şuan ki imei numarasını okuyacaktır.
4: IMEI kutucuklarına imei numaralarını yazın. Önemli olan ilk kutucuktur. İkinci kutucuğa herhangi bir imei numarası yazabilirsiniz.
5: Write butonuna tıklayın.  Telefon kendini yeniden başlatabilir. İşlem başarılı biterse yeşil renge dönecektir.
Bilindiği üzere ülkemizde iletişim araçlarının seri numaralarını değiştirmek yasal değildir. Lütfen telefonun orjinal imei numaralarınızı kullanın.



1 yorum:

  1. Thanks for the helpful content. Phone repair is something that many people struggle with daily. Your blog and The FIX helped me a lot.

    YanıtlaSil