5 Mayıs 2014 Pazartesi

Lenovo S720 İmei Onarımı – Imei Repair

     

Lenovo S720 İmei Onarımı – Imei Repair


Lenovo S720  telefonunuzun imei numarasıyla sorun yaşıyorsanız veya kayıt dışı olmuşsa anlatacağımız yöntemle telefonunuzu onarabilirsiniz.
Lenova  S720 Android işletim sahibine bir telefon ancak replika telefonlarda olduğu gibi kod girerek imei ayarlarına ulaşamıyorsunuz. Bunun için bilgisayarınıza ufak bir program indirmeniz gerekecek.
Başlamadan önce lütfen bilgisayarınızdaki antivirüs programını devre dışı bırakın. Programda virüs yüktur ancak antivirüs programları tehlileki porgram olarak uyarı verip işlemin devam etmesini engelliyorlar. Imei onarim işlemi telefonunuzdan herhangi birşey silmeyecektir. Telefonunuzu şarj edin ve batarya şarj seviyesini en az %25 seviyesine getirin.
İhtiyacınız olan dosyalar:
Her iki dosyayı indirip winrar ile bir klasöre çıkarın. MTK Droid Tools’u kurun.
Telefonun ayarlarına girip geliştirici seçeneklerinden usb hata ayıklama modunu açın.
Telefonu usb kablosuyla bilgisayara bağlayın. Bilgisayarın sürücüleri yüklemesini bekleyin. Sürücüler yüklenmezse indirdiğiniz  All MTK Drivers klasöründen sürücüyü yüklemeye çalışın. sürücüyü yükleyemezseniz işlem devam edemez.
MTK Droid Tools programını açın. Aşağıdaki ekranla karşılacaksınız.
lenova s720 imei repair 1
Programın sol alt köşesinde sarı veya kırmızı renk varsa bu telefonun rootlanmadığını gösterir. Öncelikle telefonu rootlamanız gerekecek. Root butonuna bastığınızda kısa bir yükleme işleminden sonra telefon ekranında bir pencere açılacak bu pencere açıldığında sağ alttaki seçeneğe(restore my data) dokunun.  1-2 dakiak bekledikten sonra telefon kendini yeniden başlatacaktır. Telefon geri açıldığında program penceresinde bir kaç uyarı çıkacak. İlk uyarıya hayır ikinci uyarıya evet diyin.
Telefonu başarıyla rootladığınızda Root butonu kaybolacak ve sol alt köşedeki kutucuk yeşil rengine dönecektir.
lenova s720 imei repair 2
Şimdi Replace IMEI butonuna tıklayarak açılan kutucuklara imei numaralarınız yazıp tekrar Replace IMEI butonuna tıklayın. Yapılan değişikliklerin kaydedilebilmesi için telefonu yeniden başlatmanız gerekiyor. Çıkan uyarıya tamam diyip kapatın. Telefonun kablo bağlantısını kesip yeniden başlatın. Telefon açıldığında *#06# kodu ile imei numaralarınızı kontrol edin.
Not: İletişim araçlarının seri numaralarını değiştirmek yasal değildir. Lütfen orjinal imei numaralarını kullanın.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder