26 Mayıs 2014 Pazartesi

Samsung SGH-M919 Galaxy S4 Türkçe Yapma

      

Samsung SGH-M919 Galaxy S4 Türkçe Yapma


 Samsung SGH-M919 Galaxy S4 modeli Kanada ve Birleşik Devletler için özel üretilmiş bir modeldir.Bu yüzden sadece belli başlı dil paketleri yüklü olarak satılmaktadır.
Ancak gerek gurbetçi vatandaşlarımız sayesinde gerekse turistik amaçlarla gidilen seyahatler aracılığıyla ülkemize gelen hatırı sayılır sayıda M919 modeli mevcut. Eğer yeteri kadar ingilizce bilmiyorsanız veya özellikle türkçe yapmak istiyorsanız önünüzde iki seçenek var.
Birinci yöntem olarak zor ve karışık yol olan modifiye  yazılım yükleme yolu. Dediğimiz gibi orjinal yazılımda Türkçe dili yok ve bu yüzden modifiye yazılım yüklemek gerekiyor ancak  yazılımcılar tarafından müdahele edilmiş bu modifiye yazılımlar riskli ve bazen kullanışsız olabiliyorlar. Bu yüzden bu yolu tercih etmiyoruz.
Bunun yerine telefonunuzu rootlayarak Morelocale 2 uygulamasıyla Türkçe dil paketini edinebilirsiniz. Bu işlem yaızlım yüklemekten daha kolay ve riszki yoktur.
Öncelikle buraya tıklayarak telefonunuzu rootlayın.
Telefonu rootladıktan sonra Google Play Store‘a girin ve Morelocale 2 uygulamasını indirip kurun. Uygulamayı açın, Custom Locale yazısınıa tıklayıp açılan her iki kutucuğa da tr yazın ve Set butonuna basın. Karşınıza iki seçenek çıkacaktır. Soldaki Supersu seçeneğini seçin.  İzin isteme penceresi açılacaktır. İzin ver ya daGrant seçeneğini göreceksiniz. Bu butona basın. Telefonunuz Türkçe olacaktır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder