27 Kasım 2013 Çarşamba

Sony Xperia Modellerine Format Atma & Yazılım Yükleme & Güncelleme

Sony Xperia Modellerine Format Atma & Yazılım Yükleme & Güncelleme




SONY  ve Sony Ericsson ‘Xperia’ serisi telefonunuzda donma, ağır çalışma, kasılma, uygulama ya da açılma hataları gibi yazılımsal problemler varsa veya ekran kilit desenini bloke ettiyseniz-unuttuysanız, bunların önüne geçmek için formatlama yolunu izleyebilirsiniz. Format işlemi Sony Xperia modellerinde donanımdan yapılamadığı için ya menü üzerinden işlem yapılmalı ya da yazılım yükleme seçeneği kullanılmalıdır!
Telefonunuz normal şekilde çalışıyorsa, sadece yazılım güncelleştirmesi yapmanız yeterli olacaktır. Sony PC Companion programını açın ve telefonunuzu açık olarak Usb kablo ile bilgisayara bağlayın. Program eğer güncellemeniz varsa sizi yönlendirecektir. Bu işlem telefonunuzdan bir şey silmeyecek, sadece yazılım güncellemesi yapacaktır.
Formatlama-sıfırlama işlemi için izlenebilecek ilk yol Menü> Ayarlar> Yedekle ve Sıfırla> Telefonu sıfırla> Her şeyi sil yörüngesini izleyip, onay vermektir. Onay sırasında dahili hafızayı ya da hafıza kartını da seçmeniz durumunda, telefona sonradan yüklenen tüm veri ve uygulamalar silinerek, temizlenir.
Telefonunuz açılmıyorsa, açılıp sürekli reset atarak kapanıyorsa, açılırken şifre, kilit, model, desen istiyorsa yazılım güncellemesi ile beraber komple yazılım yüklemesi yapılması gerekmektedir. Bu durum telefonunuzu aynı zamanda formatlayacaktır.
Telefonunuzun normal çalışmadığını yani açılmadığını varsayarak yazılım yükleme işlemini anlatacağız. Öncelikle Sony PC Companion programını buraya tıklayıp, indirin ve bilgisayarınıza kurun. Programı açtığınızda aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşacaksınız. Support Zone alanında Başlat butonuna tıklıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder