10 Kasım 2013 Pazar

Android Telefonlarda Ekran Görüntüsü Alma

Android Telefonlarda Ekran Görüntüsü Alma


Günümüz telefonları, bilgisayarlarda bulunan bir çok özelliği barındırır ve bir çok işleve imkan tanır. Bunlardan biri de ekran görüntüsü alma yani diğer bir adıyla screenshot özelliği. Bu özellik bilgisayarda bulunan ‘print screen sysrq’ tuşunun yaptığı işlemin aynısını telefonunuz için mümkün kılar.
Ekran görüntüsü alma, ekran fotoğrafı çekme, ekran görüntüsü kaydetme ya da yakalama, screenshot gibi bir çok farklı şekilde adlandırılan bu özellikle, o an akıllı telefonunuzun ekranında bulunan görüntüyü kaydedebilir, üzerinde düzenleme yapabilir ya da paylaşabilirsiniz.
Günümüz akıllı telefonlarının bir çoğunda olduğu gibi Android işletim sistemi kullanan hemen tüm telefonlarda bu özellik bulunur. Versiyon 2.3.5 ve altı versiyon işletim sistemlerine bu özellik eklenmemişken, 2.3.6 versiyonların da bir kısmında bulunmaz. Ancak bu versiyonlar içinde uygulama marketlerinde ücretsiz uygulamalar mevcut.  Android 4 ve üstü işletim sistemi kullanan tüm telefonlarda ise bu özellik mevcuttur.
Android işletim sistemini bir çok marka kullanır ve bu markaların hemen hepsinde(Sony, LG, Huawei, ZTE, Turkcell, vb.) ekran görüntüsü aynı yöntemle alınır. Sadece ana ekran(home) fiziksel tuşu bulunan Samsung ve ana ekran(home) dokunmatik butonu kullanan HTC marka telefonlarda farklılık gösterir. Bu markalara ait bağlantı linki makale sonunda yer alacaktır.
Ekran görüntüsü almak için telefonun tuşlarından yararlanmak gerekir.
android telefonlarda ekran görüntüsü alma

Android işletim sistemi kullanan akıllı bir telefonda ekran görüntüsü almak için ses kısma ve açma-kapama(kilit) tuşlarına basarak kısa bir süre bekleyin. Yani yapmanız gereken tuş kombinasyonu ses kısma tuşu + açma-kapama(kilit) tuşu şeklindedir. 
İşlemi başarıyla gerçekleştirdiğinizde yukarıdaki durum çubuğunda ekran görüntüsünün alındığına dair uyarıyı ve fotoğraf çekildiğine dair hareketlenmeyi görür ve bir deklanşör sesi duyarsınız.
Yakaladığınız ekran görüntüsünü telefonunuzun galerisinde yer alan ‘Screenshots’ albümünde bulabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder