10 Kasım 2013 Pazar

Samsung i747 Galaxy S3 Yazılım Yükleme & Türkçe Yapma

Samsung i747 Galaxy S3 Yazılım Yükleme & Türkçe Yapma




Amerika için özel üretilen i747 Galaxy S3 telefonunuzda 4.1.1 den daha düşük bir sürüm yüklüyse veya yazılımsal problemler yaşıyorsanız aşağa anlatacağımız yöntemle telefonu 4.1.1 sürümüne yükseltebilirsiniz. Yükleyeceğiniz yazılım orjinal yazılımdır. Dolayısıyla içinde Türkçe dili mevcut değildir. Yazılım yüklemesinden sonra telefona Morelocale 2 uygulamaısnı yükleyip Türkçe dilini de aktifleştireceğiz.
Yazılım yüklemesi telefonunuzdaki bütün sonradan yüklenmiş bilgilerinizi silecektir. Lütfen önemli bilgilerinizin yedeğini alın. Batarya şarj seviyesini en az %50 seviyesine getirin. Sim ve hafıza kartlarınızı telefondan çıkarabilirsiniz. Bilgisayarın telefon sürücülerini yukleyebilmesi için  bilgisayarınızda Kies programının kurulu olması gerekmektedir. Bilgisayarınızda Kies yoksa lütfen buraya tıklayıp indirin ve kurun.
Önemli Not: Bu işlem sadece  i747 Galaxys S3 modeli içindir. Arkasında i9300 yazabilir ancak aşağıda anlattığımız Download Mode’una girerseniz orda Product Name bölümünde telefonunuzun modeli yazar. Eğer telefonunuz i747 değilse lütfen aşağıdaki işlemleri yapmayın.
İndirmeniz gerekn dosyalar:
Her iki dosyayı da indirip .rar’dan çıkarın. Telefonunuzu kapatın. Telefon kapalıyken ses kısma + home(orta tuş) + güç(açma-kapama) tuşlarına basın ve basılı tutun. Ekranda renkli ingilizce yazıları görünce tuşları bırakın ve bir kere ses açma tuşunaq basın. Bu işlem telefonunuzu Download Mode‘una alacaktır. Telefon download modundayken usb kablosu ile bilgisayara bağlayın. Otomatik olarak sürücüler yüklenecektir. Sürücü yükleme hatası alırsanız lütfen Kies programın yeniden kurun.


i747 yazılım yükleme

İndirdiğiniz Odin3_v3.04 programını açın.  Bilgisayar telefon ile başarılı bir şekidle bağlantı kurmuşsa ID:COMkutucuğunda bağlanılan com port numarasını göreceksiniz. PDA butonuna basıp indirdiğinizI747UCDLK3_I747ATTDLK3_I747UCDLK3_HOME.tar.md5 dosyasını seçin. Herhangi başka bir işaretleme yapmadan Start butonuna basın. Yükleme işlemi başlayacaktır. Yükleme işlemi bittiğinde programın sol üst koşesinde PASS yazısını göreceksiniz. Yüklemeden sonra telefon kendini otomatik başlatacaktır.
Telefon açıldığında Türkçe dili olmayacaktır. Diller arasında anladığınız dili seçip ilerleyin. Google Play Store’a ücretsiz üye olup Morelocale 2 uygulamasını indirin. Morelocale 2 uygulaması ile telefonunuza istediğiniz dil paketini yükleyebilirsiniz. Morelocale 2 uygulaması hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız lütfen buraya tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder