27 Kasım 2013 Çarşamba

Samsung i9190 Galaxy S4 Mini Yazılım Güncellemesi Nasıl Yapılır

Samsung i9190 Galaxy S4 Mini Yazılım Güncellemesi Nasıl Yapılır?




Samsung i9190 Galaxy S4 Mini Android işletim sistemi kullanan akıllı bir telefon ve zaman zaman hata düzeltmeleri, ek özellik kazanımı gibi nedenlerle yazılım güncellemesi yayınlanıyor. Bu güncellemeler telefondaki mevcut hataları giderirken performansını arttırarak yeni özellikler kazanmasını da sağlayabiliyor. Şimdi bu güncellemenin nasıl yapıldığına değinelim.
Anlatacağımız yöntemler S4 Mini’nin muhtemel Android 4.3 ve 4.4 versiyonlarına güncellenmesi durumda da geçerlidir.
Yazılım güncellemesi yapabilmeniz için üç farklı yöntemden herhangi birini kullanabilirsiniz. Bunlardan ilki için bilgisayarınızı kullanmanız gerekirken, ikincisi için telefonunuzun menüsünü kullanmanız yeterli olacaktır. Ancak ikinci yöntem yazılım güncellemeleri için daha çok tercih edilir. Bu yüzden ilk yöntemi anlatırken çok fazla detaya girmeyeceğiz. Anlatacağımız son yöntem ise genellikle yurt dışı cihazlar için kullanılabilecek bir seçenek.
İşleme başlamadan telefonunuzu iyice şarj edin ve mümkünse tam olarak dolu olmasını sağlayın. Güncelleme dosyaları kurulurken telefonunuzun düşük şarj dolayısıyla kapanması umulmadık sonuçlar doğurabilir. Güncelleme sonrası verileriniz silinmez. Ancak oluşabilecek aksiliklere karşı veri yedeği almanızda fayda var.
Galaxy S4 Mini‘ye yazılım güncellemesi kurmak için kullanacağınız ilk seçenek Samsung’un masa üstü programı olan Kies‘i kullanmak. Bilgisayarınızda Kies yoksa buraya tıklayarak, indirip, kurabilirsiniz.
Programı kurduktan sonra telefonu data kablosu(orjinal olmasında yarar var) yardımıyla bilgisayara bağlayın ve programı açarak, bir süre bekleyin. Telefonun model bilgisi program ekranında belirene kadar beklemeye devam edin. Program bu esnada otomatik olarak güncelleme arar ve varsa bilgisini size verir. Bu aşamadan itibaren güncellemeyi onaylayarak, programın yönlendirmelerini takip etmek cihazınızın güncellenmesini sağlar. Eğer güncelleme olduğuna emin olmanıza rağmen program tarafından gösterilememişse Araçlar sekmesinden manuel olarak aratabilirsiniz.
Nasıl olduğunu görmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Anlatacağımız ikinci yöntem yukarıda da belirttiğimiz gibi en çok kullanılan, telefonunuzun menüsünde yer alan yardımcı araçla güncelleme yapmaktır. Eğer bu yöntemle güncelleme yapacaksanız kablosuz bir ağa bağlı olmaya özen gösterin. Zira güncelleme dosyaları zaman zaman büyük data verileri içerir ve yüksek kotalı bir internet paketiniz yoksa, çabuk tükenmesine yol açabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder