11 Nisan 2014 Cuma

Replika Note 3 Format Atma


Replika Note 3 Format Atma


Replika(Çin, Kore, imitasyon) Note 3(N9006) telefonunuza yazılımsal olduğunu düşündüğünüz problemlerden, ekran kilit desenini bloke etmek-unutmak ya da tek seferde veri veya ayar sıfırlaması yapmak için format atmak isterseniz bunu aşağıda anlatacağımız yöntemlerle yapabilirsiniz.
Orjinalinin piyasaya çıkmasından kısa bir süre sonra ürünün replikası olan N9006 verisyonu da piyasadaki yerini aldı. Genellikle Android işletim sistemi kullanan bu modellere format atma yöntemi de orjinal ürünle çok benzer. Yine orjinal Samsung Galaxy Note 3′de olduğu gibi iki farklı yöntem var ve bu iki yöntemle de telefonu fabrika ayarlarına döndürmeniz mümkün.
İlk yöntem için telefonun menüsüne ulaşabiliyor olmanız gerekir; Menü> Ayarlar> Daha Fazla…> Yedekle ve sıfırla> Fabrika verilerine sıfırla> Telefonu sıfırla(telefon belleğiı sil seçeneği işaretlenerek)>  Her şeyi sil yörüngesini izleyip onay vermelisiniz. Onay sonrası telefon sıfırlama işlemi için kapanır ve temizlenmiş olarak, kurulum için normal olarak yeniden başlar.
Diğer seçenek ise uygulama ya da açılma hataları ile ekran kilit desenini unutmak-bloke etmek gibi menü erişiminde zorluk çıkaran telefonlar için en geçerli yol olan donanımdan format yöntemidir. Bu yöntemle amaç, telefonun bazı fiziksel tuşlarını kullanarak onarım ekranına(recovery mode) ulaşmaktır.
Telefonu kapatın ve ses açma, ana ekran(home) ile açma-kapama(kilit) tuşlarına basarak telefonu açın.
Tuş kombinasyonu: Ses açma tuşu + ana ekran(home) tuşu + açma-kapama(kilit) tuşu
replika-note-3-hard-format-atma
Doğru tuş kombinasyonuyla telefonu açtığınızda yukarıdaki gibi bir ekranla karşılaşırsınız. Bu ekran gelene kadar lütfen tuşları bırakmayın!
İlgili ekran geldiğinde tuşları bırakabilirsiniz. Bu ekrandan onarım moduna ulaşmak için ‘[Recovery Mode]‘ seçeneğini onaylamalısınız.
Bu bölümde seçim okunun aşağı-yukarı hareketi için ses açma tuşunu, onay için ise ses kısma tuşunukullanmalısınız.
Ses açma tuşu yardımıyla Recovery mode seçeneği üzerine gelin ve ses kısma tuşuyla onaylayın.
Onay sonrası yatık vaziyette bir Android robotuyla karşılaşırsınız. Bu ekranı geçmek için ana ekran(home) tuşuna bir kez basın.
Yeni gelecek ekran diğer tüm Android işletim sistemli cihazlarla aynı mantıkta işler. 
Ses kısma tuşuyla ‘Wipe data / factory reset‘ seçeneği üzerine gelin ve açma-kapama(kilit) tuşuyla onay verin.
Yeni gelecek ekran teyit amaçlıdır; yine ses kısma tuşuyla ‘Yes – delete all user data‘ seçeneği üzerine gelin ve yine açma-kpama(kilit) tuşuyla onaylayın.
Bu son teyit sonrası telefon sıfırlama işlemini yapar ve ilk ekrana geri döner. Burada ‘wipe cache partition‘ seçeneğini de aynı mantıkla onaylamak, cihazın ön belleğini de temizleyecektir.
Son olarak ‘Reboot system now‘ seçeneğini açma-kapama tuşuyla onaylarsanız, cihaz normal olarak yeniden başlar.
NOT: Yukarıda anlatılan yöntem Replik Note 3′ün Android olanları için geçerlidir! Java destekli olanlar için bu yöntem geçerli olmayabilir! Ayrıca Çin telefonlar birbirlerine çok benzemelerine karşılık işletim sistemleri ya da işletim sistemi versiyonları değişebilir! Bu yüzden yukarıdaki yöntemin her Replik Note 3′e uymayabileceğini unutmayın!

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder