8 Eylül 2013 Pazar

Samsung S7560 Galaxy Format Atma işlemi

Samsung S7560 Galaxy Trend Format Atma


Samsung S7560 Galaxy Trend telefonunuzu donma, ağır çalışma, uygulama hataları, ekran kilit desenini bloke etmek ve unutmak gibi sebeplerle sıfırlamak-formatlamak isterseniz, bunu aşağıda anlatacağımız yöntemlerle yapabilirsiniz.
Öncelikle telefonunuzu iyice şarj edin ve şarj seviyesinin en az %50 olmasını sağlayın. İşlem sonrası telefonunuzun sıfırlanacağından mümkünse önceden verilerinizin yedeğini alın. İsterseniz sim ve hafıza kartlarınızı çıkarabilirsiniz.
Telefonunuzu formatlamak için üç farklı yöntemden istediğinizi kullanabilirsiniz. Anlatacağımız ilk iki yöntem için telefonunuzun  menüsüne ulaşabiliyor olmanız gerekir. İlk yöntem için Menü> Ayarlar> Yedekle ve sıfırla> Fabrika verilerine sıfırla> Cihazı sıfırla yörüngesini izlemelisiniz. İkinci yöntem için ise telefonunuzun arama ekranına gelerek *2767*3855# tuşlamasını yapmalısınız. (Söz konusu ikinci yöntem tüm versiyonlarda çalışmayabilir.)
Anlatacağımız son yöntem ise ekran kilit desenini bloke etmek, unutmak veya uygulama hatalarından dolayı açılmayan telefonlar için en etkili olanıdır. Yapacağımız işlemin adı; donanımdan format. Bunun için telefonun tuşlarından yararlanacağız.
Telefonunuzu kapatın ve görselde göstermeye çalıştığımız gibi ses açma, ses kısma, ana ekran(orta tuş) ile açma-kapama(kilit) tuşlarına basarak telefonu açın. Yani yapmanız gereken tuş kombinasyonu; ses açma tuşu + ses kısma tuşu + ana ekran(orta tuş)+ açma-kapama(kilit) tuşu şeklindedir. Bu da demek oluyor ki telefonunuzu tüm fiziksel tuşlara basarak açmalısınız.
Telefonunuz açılıp, ‘Samsung’ logosunu gösterdiğinde açma-kapama(kilit) tuşunu bırakın ve diğer tuşlara basmaya devam edin. Bir süre sonra sistem ekran(recovery mode) belirecektir. Bu ekranda dokunmatik çalışmaz, ses kısma tuşu yardımıyla “wipe data/factory reset” seçeneği üzerine gelin ve açma-kapama(kilit) tuşuyla onaylayın. Önünüze gelen yeni ekran onay ekranıdır; burada yine ses kısma tuşuyla aşağıdaki “yes delete all user data” seçeneği üzerine gelip yine açma-kapama(kilit) tuşuyla onaylayın. Bu aşamadan sonra telefon sıfırlama işlemini otomatik olarak yapacak ve sistem ekranın ilk haline dönecektir. En baştaki ”reboot system now” seçeneğini onaylamak için açma-kapama(kilit) tuşunu kullanın ve telefonunuzu yeniden başlatın. İşlem tamam, telefonunuz artık yeniden kişiselleştirmeye hazır!
Galaxy Trend Format Atma

Not: Formatlama işlemi telefonunuzun işletim sistemi versiyonunu etkilemez. Yani daha sonra yazılımını yükselttiğiniz bir model format atıldıktan sonra eski sürüme dönmez! Format atma işlemi sadece telefonu o anki yazılım versiyonun sıfırlamaya yarar.
Yukarıdaki makale bilgilendirme amaçlı olduğundan, işlem sırasında ya da sonrasında doğabilecek sorunlardan sitemiz mes’ul değildir!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder