8 Eylül 2013 Pazar

BlackBerry Bold 9000 Yazılım Yükleme işlemi ve dosyaları ındır

BlackBerry Bold 9000 Yazılım Yükleme


BlackBerry Bold 9000 telefonunuz anormal çalışıyorsa, app error veriyorsa veya telefonda  istediğiniz dil paketi yoksa telefona yazılım yükleyerek telefonu  hem güncellemiş olursunuz hem de yaşanan sorunları çözebilirsiniz. Yazılım yükleme işlemi ile isterseniz telefonu formatlayabilir ve dil paketi de yükleyebilirsiniz.
Yükleme işlemine başlamadan önce mümkünse önemli bilgilerinizin yedeğini alın ve bataryanızı en %50doldurun. yazılım yüklemesi yapabilmek için iki tane programa ihtiyacımız var. Öncelikle  buraya tıklayarak BlackBerry Masaüstü Yazılımını indirip kuruyoruz. Daha sonra buraya tıklayarak telefonumuza uygunBlackberry Device Software programını indiriyoruz. (Europe kategorisinde telefonumuza uygun yazılımı bulup indirip kuruyoruz.)
Her iki programı indirip kurduktan sonra bilgisayarımızdan aşağıdaki adresi açıp vendor.xml dosyasını siliyoruz.
C:\Program Files\Common Files\Research In Motion\AppLoader
Dosyası sildikten sonra aynı yerde bulunan Loader.exe dosyasını açıyoruz. (Vista ve Win7 kullanıcıları sağ tıklayıp “yönetici olarak çalıştır” demeleri gerekiyor.)
Program açılınca telefonunuzu usb kablosu ile bilgisayara bağlayın. Bilgisayar gereken donanımları otomatik yükleyecektir. Programda ileri tuşuna basarak bir sonraki aşamaya geçiyoruz, eğer telefonunuz bilgisayar tarafından görülmüşse bağlantı kutucuğunda ‘usb’ seçeneği gözükecektir. Fakat bağlantı yapılamamışsa kutucuk boş olacaktır, bu durumda lütfen telefon bağlantınızı kontrol edin.
9000 yazılım yükleme
Yukardaki resimde görüldüğü gibi program bize iki seçenek sunacaktır. Birinci seçenek cihaz yazılımınıza müdahele etmeyecektir. Sadece ekstardan yüklemek istediğiniz uygulamarı seçip yükleyebilirsiniz. İkinci seçenek ise telefonunuzun bütün yazılımını silip yenisiyle değiştirecektir. Biz ikinci seçeneği seçip ilerliyoruz.
9000 yazılım yükleme 2
Bu aşamada telefona yüklenmesini istediğiniz uygulamaları ve dil paketlerini seçebilirsiniz. Seçimlerinizi yaptıktan sonra ilerleyin.
9000 yazılım yükleme 3
Artık yükleme işlemine başlayabiliriz. Son butonuna basıp yazılım yüklemesini başlatıyoruz.
9000 yazılım yükleme 4
Son butonuna bastiğimizde yükleme işlemi başlayacaktır. Herhangi bir sorun olduğunda lütfen usb kablasounu çıkarıp geri takın ve programın yönlendiremelerini takıp edin.
9000 yazılım yükleme 6
Yükleme işlemi bittiğinde yukardaki gibi bir pencere ile karşılaşacaksınız ve telefon kendini başlatacaktır. Telefon açıldığında kişisel ayarlarınızı yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder